| Tytuł: | Depilacja |
| Autor: | g1234 8.4.2010, 12:47 |
| witam, właśnie wróciłam z depilacji woskiem (drugiej w życiu, poprzednią miałam 4 tyg temu) i mam pytanie: czy po depilacji np nóg macie idealnei gładką skórę, taką jak po goleniu? ja mam wciąż kilka małych włosków i genaralnei skóra nie jest taka gładka jak po goleniu. kosmetyczka mówiła mi że zajmie to trochę czasu zanim nogi będą zupełnie głądkie, ponieważ włosy są w różnej fazie wzrostu i dopiero po kilku razach daje się ,,złapać'' wszystkie. wydaje mi się to prawdopodobne bo te właski, które zostały są b krótkie i faktycznie myślę że wosk nie mógł ich załapać, bo są za krótkie. napiszcie proszę jakie są wasze doświadczenia i ile depilacji (i czasu) potrzeba aby mieć wreszcie zupełnie gładką skórę. pozdrawiam | |
Peeling kawitacyjny
Niegdyś, mówiąc o pielęgnacji twarzy, skóry miało się na myśli przede wszystkim używanie kremów. Dziś pojęcie to poszerzyło swoje znaczenie o dodatkowe możliwości dbania o skórę. Wśród nich znajduje się także peeling kawitacyjny.
Odnowa biologiczna to szereg czynności, które przywracają pełną sprawność psychofizyczną wyczerpanemu organizmowi. Jej najprostszą metodą jest masaż, który można wykonywać własnoręcznie lub przy użyciu specjalnych urządzeń do masażu zwanych massagerami.
Kwas hialuronowy
Odpowiednie nawilżenie i gładkość skóry to priorytety w dbaniu o wygląd wielu kobiet. Coraz więcej przedstawicielek płci pięknej nie akceptuje pojawiających się zmarszczek, które świadczą o upływie lat.